Translate:

SAIL 2020

Van 12 t/m 16 augustus 2020 vormt Amsterdam voor de 10e keer het decor voor internationale Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. Ervaar het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. SAIL verbindt jou met schepen, bemanningen en bezoekers uit de hele wereld! Vaar je mee?

Uiteraard kijkt een jachthaven als de WV IJmond reikhalzend uit naar dit spektakel. Een fantastisch evenement en dat op steenworp afstand van onze haven. Net als voorgaande edities staan er weer vele vrijwillige leden van de WVIJ klaar om u als gast de dagen voor, tijdens en na de SAIL van dienst te zijn.

De WV IJmond doet NIET aan reserveren. Dit houd in dat contact zoeken met de WVIJ overbodig is.

Voor schepen tot 12 meter wordt gezorgd dat er plek is in de haven. Voor schepen van 12 TOT 15 meter is er een beperkt aantal plekken aan de buitenzijde.

ER IS GEEN PLAATS VOOR SCHEPEN MET EEN COMMERCIEEL OOGPUNT

Vanaf zaterdag 8 augustus verwachten wij dat de eerste passanten binnen zullen komen. Er is 9, 10 en 11 “Pre Sail” In IJmuiden en Beverwijk. Dit is ook al een groots opgezet evenement en makkelijk te bereiken met openbaar vervoer of ca 10 km met de fiets.

Voor de periode van 8 augustus tot 17 augustus geld een aangepast passantentarief tw.:

€ 2,00 per meter per nacht. Dit is inclusief:

  • elektra (er zijn beperkt aantal stroomvoorzieningspunten voor passanten, wie het eerst komt… )
  • milieuheffing
  • gratis WI-FI

Exclusief toeristenbelasting. De gemeente Velsen rekent € 1,50 per persoon per nacht.

Goed om te weten:

  • Als u deze periode uw boot bij de WVIJ ligt bent u i.v.m. de veiligheid verplicht minimaal 1 persoon in de nacht aan boord te hebben.
  • Er worden geen feesten op de schepen gegeven en na 23.00 uur heerst er een serene rust op de haven.
  • Op 12 augustus, de dag van “SAIL IN”, wordt u om 06.00 gewekt door onze vrijwilligers en voor 8.00 uur dient u met uw schip de haven te hebben verlaten. Mocht u het schouwspel van af de kade willen meemaken en met uw boot bij de WVIJ willen blijven liggen, overleg dan met de havenmeester. Na het uitvaren zal deze zijn best doen u een mooie plek aan te bieden voor de komende dagen.

Mocht u wel meevaren bent u eind van de dag uiteraard weer van harte welkom bij de WVIJ

in alles waar bovenstaand niet in voorziet geld het havenreglement dit is in te zien op de website en op het havenkantoor.

Volg de aanwijzingen van onze (hulp) havenmeester op, behandel deze met respect. Zij zijn er voor ons maar zeker ook voor u! Zonder kunnen we niet.

Neem eens een kijkje bij de foto’s van 2015 SAIL op de WVIJ